ישנם מצבים שכולנו מודעים לכך שהם מהווים עבירה על חוקי התעבורה – מי שנוסע למשל במהירות של 120 קמ"ש בכביש שהמהירות המקסימלית המותרת בו היא 90 קמ"ש מודע לכך שהוא מסתכן, הן מבחינת הסיכוי כי תתרחש תאונת דרכים והן מבחינת הסיכוי כי ייענש עקב העבירה על החוק.

נהיגה תחת השפעת אלכוהול, חציית פס הפרדה, אי ציות לתמרור עצור, החזקת סלולרי ביד ונהיגה ללא חגורת בטיחות הן דוגמאות נוספות לעבירות שהעונש עליהן עלול להיות חמור ולפיכך במקרים אלה ייתכן שתזדקקו לשירותיו של עורך דין תעבורה מנוסה, שיחלץ אתכם מכתב אישום חמור או לפחות יצליח להפחית את העונש (באופן טבעי אף עו"ד תעבורה לא יכול להבטיח זיכוי מלא בכל מקרה).

אבל ישנן גם התנהגויות שחלק מהנהגים כלל לא מודע לכך שהן עבירות תנועה – למרות שלא צריך להיות עורך דין מומחה בתחום תעבורה כדי להבין שהחוק אינו מתיר אותן. דוגמה לכך היא כניסה לצומת שאינו פנוי.

מה אומר סעיף 65 לתקנות התעבורה?

תקנות התעבורה, שנכנסו לתוקף כבר ב-1961, מפרטות את כל ההתנהגויות האסורות בכבישים ובדרכים.

סעיף 65 לתקנות התעבורה מציין במפורש כי לא ייכנס נהג רכב לצומת אלא אם ביכולתו לעבור אותו ללא הפרעה.

הסעיף אף מדגיש כי גם אם רמזור מתיר את הכניסה לצומת, אסור לנצל את האופציה אם לא בטוחים שניתן להשלים את חציית הצומת במועד, כלומר מבלי לחסום את הצומת וליצור הפרעה לתנועה.

בדומה לאיסור להיכנס לצומת לא פנוי, חל איסור על התנהגות שכזו במפגש עם מסילת ברזל.

לא צריך להיות עורך דין תעבורה כדי להבין מדוע נכלל סעיף זה בתקנות התעבורה, שהרי כל מי שנתקל בצומת פקוק מכל עבר עקב נהגים חסרי אחריות שנכנסו אליו וחסמו אותו, ובכך רק הפכו את הפקק לקשה יותר, מכיר את התסכול שנובע מכך.

מהו העונש ומתי כדאי לשכור עורך דין תעבורה?

העונש הקבוע בחוק על כניסה לצומת לא פנוי הוא קנס של 500 ₪ ו-6 נקודות – בהחלט לא עונש של מה בכך.

אם תבחרו שלא לשלם את הקנס אלא לעמוד למשפט, כדאי להיעזר בעו"ד תעבורה מנוסה – ללא עורך דין תעבורה אתם עלולים לא רק שלא לבטל את הקנס אלא אף לספוג עונש חמור יותר.