רשלנות רפואית בהריון עלולה להוביל למגוון נזקים גופניים ונפשיים אצל היולדת והתינוק. אבל מהי רשלנות רפואית? מהם הנזקים? וכיצד מתמודדים עם המצב? הכל בהמשך.

מהי רשלנות בהריון?

רשלנות רפואית בהריון היא כזאת שלפי ההגדרה צוות מטפל, רופא מיילד, גניקולוג, אחות, וכל מטפל, לא פעלו ברמת הזהירות הסבירה בזמן הטיפול.

רשלנות בהריון יכולה לקרות מסיבות רבות כמו אי הקשבה לכאבים של יולדת, אי הפניית אישה בהריון לבדיקות הנחוצות, התמהמהות בעת הלידה על ידי צוות רפואי, יילוד בצורה שאינה נכונה או בחירת צורת לידה שגויה ועוד.

הנזקים שיכולים להיגרם עקב רשלנות רפואית

עקב רשלנות רפואית עלולים להיווצר שלל נזקים ביילוד ביניהם – תסמונת דאון, שיתוק מוחין, פיגור שכלי, מחלות גנטיות ואפילו מוות. נזקים אלו יכולה להיגרם עקב ליקויים שנוצרו במהלך הלידה ולא אובחנו, אי אספקת חמצן ליילוד בזמן הלידה, בעיות מוניטור שלא אובחנו בזמן, מצוקה עוברית ועוד.

אז כיצד צריך לפעול במידה ואת חושבת שהתקיימה רשלנות רפואית בזמן הלידה?

אם את חשה כי בזמן ההיריון או הלידה התרחשה רשלנות רפואית יש לטפל בנושא בכמה מישורים:

  1. יש לאסוף את כל המסמכים והתיקים הרפואיים שלך מהרופא ומהמוסד שבו התקיימה הלידה. את המסמכים חובה על המוסדות להעביר אלייך.
  1. יש לפנות לעורך דין המתמחה ברשלנות רפואית ודרכו להגיע לרופא מומחה שיוכל לקבוע האם הנזקים הגופניים קשורים לרשלנות הרפואית.
  1. חשוב להתייעץ עם עורך הדין כדי לדעת האם יש לך עילה לתביעה בבית השפט, נגד המוסד או האדם המטפל שהוביל לרשלנות הרפואית.
  1. במידה וישנה עילה, מומלץ להגיש תביעה על רשלנות רפואית בזמן הלידה, ויש לעשות זאת לפני שיעברו 7 שנים מהמקרה.

אז אם את נפגעת רשלנות במן הלידה, חשוב להתחיל לטפל בנושא ומיד. תביעת רשלנות רפואית תוכל להניב לך את הפיצויים הראויים גם לטיפולים הנדרשים עקב הרשלנות, וגם כפיצוי על עוגמת הנפש שצריך להתמודד אתה בכל יום.