אובדן כושר עבודה הוא מצב בו אדם מגיע למצב בו הוא אינו מסוגל להמשיך לעבוד בגלל נסיבות שונות. תאונות שונות, דרכים או עבודה, מחלות קשות וסיבות אחרות גורמות לחוסר יכולת לתפקד במקום עבודה, ובמקרים כאלו, יכול הנפגע להגיש תביעת אובדן כושר עבודה לחברת הביטוח בו הוא מבוטח. יש להגיש את תביעה בצורה מסודרת וצריך לכלול בה מסמכים שונים כולל רפואיים של רופא תעסוקתי. ביטוח לאומי מפצה נפגע בעבודה ב90 הימים הראשונים לפגיעה ובלבד שהוגשו מסמכים כחוק.
אובדן כושר עבודה חלקי או מלא
קיים אובדן כושר עבודה חלקי ומלא. חלקי הוא מצב בו התובע נפגע ועדיין מתפקד. במקרה כזה הכנסותיו נפגעות חלקית. במקרה של אובדן כושר מלא יינתן תשלום עד לתום תקופת הפוליסה שחופפת לרוב לגיל הפרישה, או עד למקרה מותו. במידה והוכח כי הוא יכול לשוב לעבודה יופסק התשלום לאלתר. בכל מקרה, גובה השכר לא יעלה על 75% מהשכר הממוצע השנתי של התובע. התשלום הראשון משולם רק מהיום ה91 לתביעה, אם כי קיימות פוליסות בהן הפיצוי יהיה גם עבור 90 הימים הראשונים.
פוליסת ביטוח מסודרת
צריך לציין, כי במידה והמבוטח ביטח עצמו בסכום הגבוה משכרו האמיתי, יהיה התשלום בפועל על פי שכרו. במקרה ובו ביטח עצמו בסכום הנמוך משכרו האמיתי יהיה השלום על פי הסכום שנקבע ללא התחשבות בשכר האמיתי. לכן, יש חשיבות רבה לעדכון נכון של סכומי הביטוח בפוליסה מסודרת. חברות ביטוח מדקדקות בנושאי אובדן כושר עבודה, ולכן, יש צורך להגיש את המסמכים כראוי. אפשר להיעזר בשירותי עורך דין כבר בשלב זה כדי למנוע תקלות שאינן רצויות.
הגשת תביעה
תביעת אובדן כושר עבודה חייבת לכלול מסמכים שונים ובהם רפואיים מטעם רופא תעסוקתי. במקרה של דחיית התביעה ניתן להסתייע בעורך דין המתמחה בתחומים אלו. עורך הדין יכול לבדוק את הנסיבות לדחייה באמצעות פנייה מסודרת בכתב לנציג חברת הביטוח. במקרים בהם, נגרמה, לדעתו, פגיעה בזכויות לקוחו הוא יפנה לבית משפט כדי לברר את טענותיו. עורך דין מנוסה מכיר את מערכת בית המשפט, מכיר פסיקות תקדימיות ויכול לייצג לקוחו בכבוד.